CONSTRUCTION PROJECTS

DARLINGHURST

DARLINGHURST

With our client for this job being an Interior Designer, we knew this project would be special from the very start. Our client designed the entire project herself, and White Wolf Constructions were selected for the fit out component.

This was far from your average residential build, with custom features added throughout the house to give it an incredibly personal, intimate feel. European Oak flooring runs the length of the house with underfoot heating, whilst the entire house is run by a “Dyna Light” lighting control system, making all lights automated through an IPad. 

The custom built joinery beneath the stairs houses the entertainment units and is both stunning and functional. It ties in beautifully with the kitchen, complete with inbuilt appliances and marble bench tops. The bathrooms were completed with custom built vanities, louvre windows, and lighting built into the storage components to give a soft, warm glow that compliments the full height travertine.

Our favourite space in the house is the study nook that is both private and full of natural light thanks to louvre windows between rooms and frosted glass. Overall, this is a beautifully designed house that we are incredibly proud to have been a part of.

KENSINGTON

KENSINGTON

Our clients wanted a warm and inviting home that was modern, spacious, and above all practical for their family. This build had a complete architectural and interior redesign, complete with hardwood flooring, custom joinery, feature ceilings, and Blackbutt windows and doors. The funky light fittings, wood accents and custom bookshelf/storage in the kitchen are a slight nod to the 70’s, whilst the clean lines of the kitchen and living room add a modern edge.

We used a specialist brick supplier to give the outdoor areas a modern lift, and installed a solar heated pool to create a fun alfresco entertainment space that the family that can utilise year round. The outdoor barbeque area is enclosed complete with stainless steel fans, ensuring that this family will be enjoying all aspects of their home rain, hail or shine.

It is always a strange time at the completion of a building project when we, as architects, must farewell a project and the team which help created our design. We go from an intense period of weekly site meetings, almost daily phone calls and emails to almost nothing. You can tell the success of the collaboration between client, architect and builder, when these communications are missed. This has been the case with our project in Kensington built by White Wolf Constructions. It has been a pleasure working with you, Jarrod, as the Project Manager and Matt B as the site foreman.

Residential buildings are very personal and the relationship with the owners is key to the success of that project. This is where you and Matt excelled. The client not only has a quality extension to their home but they have positive memories of the building process. We look forward to collaborating with White Wolf again on future projects.
” – Carolyn and Russell, Austin McFarland Architects

BRIGHTON LESANDS

BRIGHTON LESANDS

The aim of this project was to create a spacious and modern open plan living area whilst retaining a homely feel. We fitted a brand new kitchen, complete with modern finishes and custom joinery as per our client’s vision. The kitchen flows seamlessly into the living area, tied together by floating floorboards, custom made bench seats and a matching colour scheme throughout. Large hidden storage areas were built into the walls, fully maximising the space and maintaining an airy and bright feel. The alfresco dining area complete with landscaping was a great addition to ensure this family had plenty of space to both relax and entertain.

White Wolf Constructions were engaged by my clients to build the renovation of their house in Brighton Le Sands. Both the program and budget were tight, yet White Wolf responded with fantastic communication and project management skills, resulting in an amazing result. Their attention to detail and ability to work closely with both myself and the client created a very good working relationship and therefore a beautiful home.” – Sophie Solomon, SSD Studio

BEACONSFIELD

BEACONSFIELD

This build was full of challenges due to it being a small site with a heritage site next door. Slotted in an inner city terrace location, this residence was rebuilt from the ground up, and connected into the neighbouring terrace to create a courtyard centred house offering adaptable multi-family living.

The exposed party wall is expressed in decorative brickwork that creates light and shadow patterns from the moving sun. The pattern is made by stepped brick soldiers that are also rotated to create a vertical ribbed surface. The use of brick is a reference to the brick pits that existed in the area when the suburbs were first established around the turn of the 19th century, and the pattern was initially inspired by experiments in robotic construction.

This residence won White Wolf Constructions two awards, one as a Finalist in the 2016 Think Brick Awards, and one for the Master Builders Excellence in Housing Awards.

KURNELL

KURNELL

In December 2015, Kurnell was declared a disaster zone after a tornado ripped through the southern Sydney suburb, bringing down powerlines and trees, and causing extensive damage to homes and businesses. White Wolf worked on over 30 jobs in the area, including this home which was an insurance claim with additional private works. 

Janene and Peter had been hoping to do renovations on their family home for some time, and the storms presented an unexpected opportunity to begin. The storm had ripped a major chunk of their roof off, and almost every room was damaged. Their claim was cash settled so that the money from their insurance claim could be put towards a complete redesign of the house, including a new storey on top.

We reconfigured the entire ground floor and added a new level to create a two storey home. The second floor included another bedroom, a rumpus room and a main bathroom. A brand new kitchen complete with Caesar Stone bench tops was installed, complete with timber oak floors which continue throughout the house. 

Our favourite part of this build however is the way the indoor and outdoor areas flow so seamlessly. The entire back of the house is glass, with bi-fold doors opening out onto a brand new entertaining deck which overlooks the pool.

White Wolf is incredibly proud of this build, and we are happy to be able to give such a deserving family an amazing home after the devastating damage from the storms.

RANDWICK

RANDWICK

White Wolf Constructions was engaged by the client’s architect to remove a pre-fabricated building at the rear and construct a brand new addition. We completed a full refurbishment on the existing bathroom, complete with plantation shutters to let in natural light, and minimal contrast in tiles and accessories to create a sense of harmony and calm. We also gave the existing front end of the house a fresh update, which flowed seamlessly onto the new space. The open plan kitchen/living area is light and spacious thanks to custom windows and skylights, yet still kept cosy by a built in fireplace. The end result was a very happy family with a beautiful modern home.

“Our Randwick house is stunning. Work completed to schedule and great consistency in quality and communications – efficient and effective. We love our house and recommend them highly.” – Wendy, homeowner.

KINGSFORD

KINGSFORD

This project holds a special place in the White Wolf Constructions portfolio being our first major renovation. This wonderful family of five came to us with a vision of a modern, more spacious home, with minimal disruptions to family life whilst works were undertaken.

We started by demolishing the rear of the house, including the kitchen and laundry. From there, we created a new open plan kitchen/dining area, laundry and a first floor kids retreat complete with their own lounge room. The family moved back in, and the ground floor bathroom was then renovated with fresh white walls, a luxurious slate flooring, and feature wall in the shower recess to keep in line with their new fresh and modern look. The backyard was landscaped complete with an alfresco entertaining area, giving the family plenty of space to both relax and entertain, whatever the occasion.

ANNANDALE

ANNANDALE

Our client came to us with a vision of converting their existing laundry and wardrobe into a new couple’s bathroom, with an ensuite for their daughter on the other side. No expense was spared to ensure this bathroom was modern, light and functional, whilst staying true to the house’s late 19th century design.

We created custom doors to pair back with existing doors throughout the house. The recess above the vanities is lined with Caesarstone and lit by an LED strip light beneath the shaving cabinets, adding a subtle modern twist.

The bathroom is fitted out with full height louvre windows to allow natural light in, with added attic storage space with a hidden access ladder to make the best use of the space, keeping it light, airy and free of clutter.

LEMON PEPPER CAFE

LEMON PEPPER CAFE

Lemon Pepper Café creates a point of difference in Cronulla, not just for the incredible food and coffee, but for the modern rustic/industrial design. 

White Wolf Constructions ran this project from design right through to the handover and were heavily involved in the decision making process including the design and layout of the kitchen, with the professional assistance of F&B Design Consultants. The soft natural flooring and white walls contrast the exposed brick and black parquetry feature wall, with accents of copper and wood tying the different textures together. The gloss tiles with the yellow accent give a punchy modern pop and introduce colour and youth to the space.

The outcome is an amazing atmosphere for locals to sit and enjoy everything Lemon Pepper has to offer, while relaxing and taking in the surroundings.

MIDDLE COVE LIBRARY

MIDDLE COVE LIBRARY

In need of “a desperate upgrade”, Glenaeon wanted to install a modern, technology friendly environment that flowed between group and individual study spaces naturally. We completed this project within the Christmas Holiday period; Glenaeon now has a modern, upgraded library with defined learning areas, state of the art technology and lounge areas, allowing both students and teachers to collaborate and exchange ideas effectively.

MIDDLE COVE AWNING

MIDDLE COVE AWNING

Middle Cove came to us requesting a walkway between several of their classrooms that would keep the students out of the elements. With our own architect and structural engineer we designed, fabricated and erected this structural steel awning. Architectural linings were used on the awning, with expressed joints giving it a modern, clean look.

MIDDLE COVE TOILET BLOCK

MIDDLE COVE TOILET BLOCK

Whilst this was quite a simple upgrade it was very much needed, as the toilet block was no longer functional and consequently was being used as storage. The entire block was stripped back to bare concrete and was waterproofed and tiled with a fresh colourful palette. “Waterloo” toilet partitions were installed and new water efficient tapware and toilet cisterns. With a fresh coat of paint the end result was a clean, functional, more pleasant space for the students.